Beschrijving
Bonbonnière Kasteeltje Drakensteyn gevuld met 14 st. Beatrix bonbons
Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Prinses Beatrix ontwikkelde la Fève de ‘Beatrix bonbon’. Meester-chocolatier Geert-Jan Heesterbeek liet zich inspireren door de smaak van het favoriete taartje van de Prinses zijnde de Schwarzwälder Kirschtorte.
Als finishing-touch werd de koningsblauw ge-airbrushte pure chocolade bonbon gevuld met een gel van zure kersen, een stukje gekonfijte kers, een bittere chocolade ganache gemaakt van Valrhona Grand Cru Tulakalum chocolade (75% cacao). Voor de extra bite van de bonbon, werden geroosterde gemalen cacaobonen toegevoegd met een laagje chocoladevulling van slagroom en kirsch likeur.
De Beatrix bonbons werden op 31 januari 2023 door Johan Vlemmix overhandigd aan Prinses Beatrix bij kasteeltje Drakensteyn te Lage Vuursche. De mooie reactie per brief van Prinses Beatrix alsook de media aandacht resulteerde in het gegeven dat la Fève de bonbon voorlopig aan haar assortiment heeft toegevoegd inclusief een 3d geprinte bonbonnière gevuld met 14 Beatrix bonbons. De bonbonnière Kasteeltje Drakensteyn is gemaakt door de Nederlandse designer Remon van Zoggen van Dutch Deco Factory.
Ingrediënten
Suiker, cacaomassa, room(MELK), water, kersen, cacaoboter, glucosestroop, cacaokernen, MELKpoeder, kersensap, invertsuikerstroop, glucose-fructosestroop, roompoeder(MELK), vanille, SULFIET, SOJA, voedingszuur, mascarponepoeder, roomboter 99,9%(MELK), natuurlijke smaakstoffen, natuurlijke kleurstoffen.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram
energie 1392 kJ | 332 kcal, vetten 18,2 g (waarvan verzadigd 11,4 g), koolhydraten 38,09 g (waarvan suikers 31,36 g), eiwitten 3,2 g, zout 0,02 g.
Kan sporen van noten, pinda’s, eiwit, lactose, gluten bevatten.
Bewaren: donkere, koele en droge ruimte (12 °C – 14 °C). Serveertip: voor de beste smaaksensatie op 18 °C serveren.