Specialiteit van la Fève is het ontwerpen en maken van kleine, exclusieve, handgemaakte bonbons. Onze bonbons zijn een lust voor het oog. Bijzondere vormen en vernieuwende technieken zorgen er voor dat toprestaurants en exclusieve winkels graag onze producten afnemen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello, een ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde rode roos. Ook onze Limburgse specialiteiten zoals de appelkruimel bonbon of de bonbon met vlierbessenbloesem zijn een succes. Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit ons assortiment van ruim 50 bonbons.

Specialiteit van het huis

Winnaar “De lekkerste bonbon van Nederland” * Limited Edition

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello, een ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde rode roos.

Sterrenbonbons 2020

Fred Mustert | Restaurant Fred ** | Rotterdam | Hazelnoot | Karamel | Zeezout

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met lopende karamel, zeezout en een gianduja van IGP-gecertificeerde geroosterde hazelnoten uit Piëmonte.

Danny Tsang | Restaurant O&O * | Sint Willebrord | Cashew | Rode curry | Limoenblad

Aziatische pure chocoladebonbon met een karamel van kokosmelk, bergamot en citroengras en een gianduja van cashewnoten, limoenblad en rode curry.

Ralf Berendsen | Restaurant La Source ** | Lanaken | Yuzu | Boeddha’s hand

Bonbon met een frisse ganache van yuzu en geraspte Boeddha’s hand, ook wel de vingervormige sukadeboom genoemd. De citrustonen zorgen voor een aromatische nasmaak.

Luc Kusters | Restaurant Bolenius * | Amsterdam | Pastinaak | Melasse | Mokka

Bonbon gemaakt van witte chocolade met een ganache van de groente pastinaak en een vleugje mokka. Deze vulling is gezoet met uit suikerbiet gewonnen melassestroop.

Jannis Brevet | Restaurant Inter Scaldes *** | Kruiningen | Gezouten citoen | Mascarpone | Espresso

Pure ge-airbrushte bonbon met een gel van gezouten citroen met een romige ganache van mascarpone en biologische espressobonen uit Ethiopië.

Dick Middelweerd | Restaurant De Treeswijkhoeve ** | Waalre | Gezouten pinda | Karamel | Witte miso

Melkchocolade bonbon met een gianduja van gezouten pinda met een crunch van rode miso en een ganache van karamel met witte miso die zorgt voor de ‘umami’-smaak.

Servais Tielman | Restaurant Beluga Loves You ** | Maastricht | Mandarijn | Ponzu

Ge-airbrushte bonbon gemaakt van pure chocolade met een gel van Japanse ponzu en een frisse ganache van mandarijnen.

Ralph Hermans | Restaurant Rantree * | Maastricht | Dark cherry aceto balsamico

Bonbon met een gelei van zure kersen en een ganache van de Dark cherry aceto balsamico van Massimo Bottura, chefkok van driesterrenrestaurant Osteria Francescana in Modena.

Margo Reuten | Restaurant Da Vinci * | Maasbracht | Bramen | Passievruchten | Pecan

Bonbon met een gelei van bramen, een romige en frisse ganache van blonde Dulcey-chocolade met passievruchten en een praliné van gezouten pecannoten.

lex Clevers | Restaurant Vivendum * | Dilsen Stokkem | Dry Gin No9

Pure bonbon gevuld met een gelei en een chocoladeganache van de premium dry gin No9 van Alex Clevers en de 9 verschillende botanicals die in de gin verwerkt zijn.

Sterrenbonbons 2014

François de Potter | La Trinite * | Sluis

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van mandarijn en een ganache van yuzu en gemalen kokos.

Rogér Rassin | La Rive * Intercontinental Amstel | Amsterdam

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van Thaise basilicum en tamarinde en een ganache van amarena kersen.

Bas van Kranen | De Leuf * | Ubachsberg

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse gelei van basilicum en koriander en een ganache van witte chocolade met sereh.

Niven Kunz | NIVEN * | Rijswijk

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een ganache van Strawberry Gold Liquor, de aardbeienlikeur gemaakt door de Michelinsterren kok Niven Kunz.

Soenil Bahadoer | De Lindehof ** | Nuenen

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een ganache van green curry, bergamot, sereh en gember.

Alex Clevers | Vivendum * | Dilsen-Stokkem (België)

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte gelei van Aloë Vera en een ganache van citroenschil.

Hans van Wolde | Beluga ** | Maastricht

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met gezouten vanille-karamel en een ganache van ananas, Sterparone olijfolie en verveine.

Raoul Meuwese | De Hoefslag * | Bosch en Duin

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een frisse gelei van passievruchten en een ganache van yoghurt en dragon.

Sander Spruijt | De Burgemeester * | Linschoten

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van calvados en gebrande kardemom en een ganache van gekarameliseerde appeltjes.

Dennis Middeldorp | Sense * | ’s-Hertogenbosch

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een gianduja van gerookte amandel en een ganache van Taggiasche olijf en Organic Arabica espressobonen uit Ethiopië.

Bonboncollectie

Bloedsinaasappel

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse vulling van bloedsinaasappel.

Appelkruimel

Melkchocolade bonbon met zachte gelei van Limburgse apfelkorn van Ingendael en een chocoladevulling van gekarameliseerde appeltjes en bestrooid met kruimels van de Limburgse kruimelvlaai.

Limburgse koffie

Pure chocolade bonbon met een ganache van verse koffiebonen en Els kruidenbitterlikeur van Ingendael.

Vlierbloesem

Witte chocolade bonbon met een frisse en romige witte chocoladevulling van zelf geplukte vlierbloesem.

Limburgse stroopstoker

Melkchocolade bonbon met een ambachtelijke Zuid Limburgse appelstroop van “De Stroopstooker” gemaakt van 100% schone van boskoop appels.

Karamel | pinda

Melkchocolade bonbon met een lopende karamel en een gianduja van geroosterde gezouten pinda’s.

Bio Andoa 70%

Biologische pure chocolade bonbon bereid met Andoa chocolade uit Peru met tonen van citrus en intens bittere smaak met een cacaopercentage van 70%.

Tahiti vanille

Witte chocolade bonbon met een romige vulling van witte chocolade met daarin de beste vanille ter wereld “Tahiti”.

Zure kers | Mascarpone | Bastognekoek

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van zure kersen met een ganache van mascarpone en gedecoreerd met kruimels van Bastognekoekjes.

Tiramisu

Melkchocolade bonbon met een zachte gelei van Ingendael koffielikeur en een vleugje Amaretto en romige een ganache van mascarpone.

Yuzu | Pandan

Met lime green en zilver ge-airbrushte witte chocolade bonbon gevuld met een ganache van yuzu en verse pandanbladeren.

Karamel | Zwarte peper | Zeezout

ure chocolade bonbon met een karamel van gebrande suiker met zwarte peper voor de smaak-verscherping van de karamel en fleur de sel uit Guérande (Bretagne) om het zoet van de karamel te temperen.

Crunchy Fruity praline

Melkchocolade bonbon met een Valrhona Crunchy Fruity praliné van amandel en hazelnoot.

Maastrichtse honing | Ster-anijs

Melkchocolade bonbon met een ganache van Maastrichtse honing van Imkerij BEEing pure en steranijs.

Maastrichtse Kus – Bellini

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van perzik en een ganache van Prosecco en een vleugje citroen oftewel Bellini het oudste aperitief van Italië die in 1940 voor het eerst geschonken werd in Harry’s Bar (ook uitvinder van de Carpaccio) in Venetië.

Karamel | Gezouten popcorn

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte karamel en een chocolade ganache van gezouten popcorn.

Crème brûlée

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met de smaak van het klassieke dessert creme brulee bestrooid met stukjes karamel gemaakt met gezouten boter.

Sinaasappel | Kardemom | Espresso

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van sinaasappel en kardemom en een ganache van Organic Arabica espressobonen uit Ethiopië.

Sushi bonbon | Zoetzure komkommer | Rijst wijnazijn | Soja | Wasabi

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gel van zoetzure komkommer, rijst wijnazijn en Tosa dashi azijn, soja en een ganache van wasabi.

Kaki

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon is gevuld met Azerbeidzjaanse kaki en een melasse van kaki.

Granaatappel Mina Shirin

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van de Mina Shirin granaatappel uit Azerbeidzjan en een frisse chocolade ganache met een melasse van granaatappel.

Sakura | Japanse yoghurt | Limoenblad | Limoenkaviaar

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gel van sakura met limoenkaviaar en een fris zure ganache van Japanse yoghurt en limoenblad.

Duindoorn | Kokos | Citrus

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van duindoornbes en een ganache van kokos en citrus.

Dulce de leche | Honing | Gekarameliseerde sesam

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een karamel van dulce de leche en gekarameliseerde sesam en een ganache van honing.

Wodka | Gin | Limoen

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van wodka en gin en een chocoladevulling van limoen.

Rode bes | Rode bietjes

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van rode besjes en een ganache van rode bietjes.

Komkommer | Geitenkwark | Koriander

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei komkommer en een ganache met geitenkwark en koriander.