Specialiteit van la Fève is het ontwerpen en maken van kleine, exclusieve, handgemaakte bonbons. Onze bonbons zijn een lust voor het oog. Bijzondere vormen en vernieuwende technieken zorgen er voor dat toprestaurants en exclusieve winkels graag onze producten afnemen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello, een ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde rode roos. Ook onze Limburgse specialiteiten zoals de appelkruimel bonbon of de bonbon met Limburgse appelstroop zijn een succes. Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit ons assortiment van ruim 50 bonbons.

Specialiteit van het huis

Winnaar “De lekkerste bonbon van Nederland” * Limited Edition

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello, een ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde rode roos.

Sterrenbonbons 2020

Fred Mustert | Restaurant Fred ** | Rotterdam | Hazelnoot | Karamel | Zeezout

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met lopende karamel, zeezout en een gianduja van IGP-gecertificeerde geroosterde hazelnoten uit Piëmonte.

Danny Tsang | Restaurant O&O * | Sint Willebrord | Cashew | Rode curry | Limoenblad

Aziatische pure chocoladebonbon met een karamel van kokosmelk, bergamot en citroengras en een gianduja van cashewnoten, limoenblad en rode curry.

Ralf Berendsen | Restaurant La Source ** | Lanaken | Yuzu | Boeddha’s hand

Bonbon met een frisse ganache van yuzu en geraspte Boeddha’s hand, ook wel de vingervormige sukadeboom genoemd. De citrustonen zorgen voor een aromatische nasmaak.

Luc Kusters | Restaurant Bolenius * | Amsterdam | Pastinaak | Melasse | Mokka

Bonbon gemaakt van witte chocolade met een ganache van de groente pastinaak en een vleugje mokka. Deze vulling is gezoet met uit suikerbiet gewonnen melassestroop.

Jannis Brevet | Restaurant Inter Scaldes *** | Kruiningen | Gezouten citroen | Mascarpone | Espresso

Pure ge-airbrushte bonbon met een gel van gezouten citroen met een romige ganache van mascarpone en biologische espressobonen uit Ethiopië.

Dick Middelweerd | Restaurant De Treeswijkhoeve ** | Waalre | Gezouten pinda | Karamel | Witte miso

Melkchocolade bonbon met een gianduja van gezouten pinda met een crunch van rode miso en een ganache van karamel met witte miso die zorgt voor de ‘umami’-smaak.

Servais Tielman | Restaurant Beluga Loves You * | Maastricht | Mandarijn | Ponzu

Ge-airbrushte bonbon gemaakt van pure chocolade met een gel van Japanse ponzu en een frisse ganache van mandarijnen.

Ralph Hermans | Restaurant Rantree * | Maastricht | Dark cherry aceto balsamico

Bonbon met een gelei van zure kersen en een ganache van de Dark cherry aceto balsamico van Massimo Bottura, chefkok van driesterrenrestaurant Osteria Francescana in Modena.

Margo Reuten | Restaurant Da Vinci * | Maasbracht | Bramen | Passievruchten | Pecan

Bonbon met een gelei van bramen, een romige en frisse ganache van blonde Dulcey-chocolade met passievruchten en een praliné van gezouten pecannoten.

Alex Clevers | Restaurant Vivendum * | Dilsen Stokkem | Dry Gin No9

Pure bonbon gevuld met een gelei en een chocoladeganache van de premium dry gin No9 van Alex Clevers en de 9 verschillende botanicals die in de gin verwerkt zijn.

Bonboncollectie

Mandarijn | Yuzu | Kokos

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van mandarijn en een ganache van yuzu en gemalen kokos. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met chef-kok François de Potter van restaurant la Trinité Sluis.

Amarena kers | Underberg

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van amarena kersen en een ganache met Underberg.

Passievrucht | Yoghurt | Dragon

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een frisse gelei van passievruchten en een ganache van yoghurt en dragon. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met executive chef Raoul Meuwese van Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam*****.

Bloedsinaasappel (Vegan)

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse vulling van bloedsinaasappel.

Appelkruimel

Melkchocolade bonbon met zachte gelei van Limburgse calvados van Domein Aldenborgh en een chocoladevulling van appel tatin en bestrooid met de kruimeltjes van de appelkruimelvlaai. De calvados is gemaakt van appels uit de hoogstam boomgaard Bellet in Epen en gestookt door Domein Aldenborgh en ligt nu sinds 2010 te rijpen op limousine eiken vaten.

Irish coffee

Pure chocolade bonbon met een ganache van verse koffiebonen en whisky.

Kruisbessen | Yoghurt | Jeneverbes

Witte chocolade bonbon met een frisse witte chocoladevulling van Limburgse kruisbessen, yoghurt en jeneverbessen. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met Michelin sterrenkok Luc Kusters van restaurant Bolenius Amsterdam.

Limburgse stroopstoker

Melkchocolade bonbon met een ambachtelijke Zuid Limburgse appelstroop van “De Stroopstooker” gemaakt van 100% schone van boskoop appels.

Karamel | gezouten pinda

Melkchocolade bonbon met een lopende karamel en een gianduja van geroosterde gezouten pinda’s.

Pistache

Pure chocolade bonbon met een chocolade ganache van pistache Bronte uit Sicilië.

Passievrucht | Tahiti vanille

Witte chocolade bonbon met frisse gel van passievruchten en een romige vulling van witte chocolade met daarin de beste vanille ter wereld “Tahiti”.

Zure kers | Mascarpone | Bastognekoek

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van zure kersen met een ganache van mascarpone en gedecoreerd met kruimels van Bastognekoekjes.

Tiramisu

Melkchocolade bonbon met een zachte gelei van Ingendael koffielikeur en een vleugje Amaretto en romige een ganache van mascarpone.

Yuzu | Pandan

Met lime green en zilver ge-airbrushte witte chocolade bonbon gevuld met een ganache van yuzu en verse pandanbladeren.

Karamel | Zwarte peper | Zeezout

ure chocolade bonbon met een karamel van gebrande suiker met zwarte peper voor de smaak-verscherping van de karamel en fleur de sel uit Guérande (Bretagne) om het zoet van de karamel te temperen.

Crunchy Fruity praline

Melkchocolade bonbon met een Valrhona Crunchy Fruity praliné van amandel en hazelnoot.

Maastrichtse Kus – Bellini

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van perzik en een ganache van Prosecco en een vleugje citroen oftewel Bellini het oudste aperitief van Italië die in 1940 voor het eerst geschonken werd in Harry’s Bar (ook uitvinder van de Carpaccio) in Venetië.

Karamel | Gezouten popcorn

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte karamel en een chocolade ganache van gezouten popcorn.

Crème brûlée

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met de smaak van het klassieke dessert creme brulee bestrooid met stukjes karamel gemaakt met gezouten boter.

Sinaasappel | Kardemom | Espresso

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van sinaasappel en kardemom en een ganache van van krachtige robuuste Sphinx espressobonen van Blanche Dael Maastricht.

Granaatappel Mina Shirin

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van de Mina Shirin granaatappel uit Azerbeidzjan en een frisse chocolade ganache met een melasse van granaatappel.

Sakura | Japanse yoghurt | Limoenblad | Limoenkaviaar

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gel van sakura met limoenkaviaar en een fris zure ganache van Japanse yoghurt en limoenblad.

Duindoorn | Kokos | Citrus

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van duindoornbes en een ganache van kokos en citrus.

Rode bes | Rode bietjes

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van rode besjes en een ganache van rode bietjes.

Fudge karamel | Fleur de Sel

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een fudge karamelganache en fleur de sel.

Aardbei | Rabarber | Voatsiperifery peper VEGAN

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van aardbei en rabarber met een voatsiperifery pepertje uit de Madagascar.

Rauwe cacaoboon | bittere chocolade | geroosterde cacaobonen

Pure chocolade bonbon met een gel van het vruchtvlees van rauwe cacaobonen, een bittere chocolade ganache van Tulakalum chocolade en geroosterde cacaobonen.

Baileys

Pure chocolade bonbon met een romige chocoladevulling van Baileys en witte chocolade.

Funky Fèves

Perzik | champagne

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van perzik en een ganache van Prosecco en een vleugje citroen.

Karamel | Pinda

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een lopende karamel en een gianduja van geroosterde gezouten pinda’s.

Karamel | zeezout

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een karamel van gebrande suiker met fleur de sel uit Guérande (Bretagne) om het zoet van de karamel te temperen.

Tiramisu

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte gelei van Ingendael koffielikeur en een vleugje Amaretto en romige een ganache van mascarpone.

Limoncello

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello en een chocolade ganache van limoncello.

Crème brûlée

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met de smaak van het klassieke dessert créme brûlée.

Baileys

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon een romige chocolade ganache van Baileys.

Hazelnoot | honing

Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een gianduja van geroosterde hazelnoten, feuilletine en een romige chocolade ganache van honing.

Kers | yoghurt

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse gelei van zure kersen en een ganache van yoghurt en dragon.

Vanille | aardbei

Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van aardbeien en een romige vulling van witte chocolade met vanille.

Sinaasappel | kardemom | espresso

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van sinaasappel en kardemom en een ganache van krachtige robuuste Sphinx espressobonen van Blanche Dael Maastricht.

Mango | passievruchten

Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse chocolade ganache van mango en passievruchten.