Appelkruimel
Tahiti vanille
Maastrichtse Kus - Bellini
Sinaasappel | Kardemom | Espresso
Tiramisu
Sterrenbonbon Dennis Middeldorp | Sense * | 's-Hertogenbosch
Sterrenbonbon Soenil Bahadoer | De Lindehof ** | Nuenen
Sterrenbonbon Sander Spruijt | De Burgemeester * | Linschoten
Grey Goose Wodka | Bloedsinaasappel
Bio Andoa 70%
Cuisinier & Sommelier |1| Apéritif / Amuse Champagne | Komkommer | Oester | Zeewater
Limoen
Cuisinier & Sommelier |3| Entremet Chardonnay | Saffraan | Kreeft | Venkel
Sterrenbonbon Bas van Kranen | De Leuf * | Ubachsberg
Sterrenbonbon Rogér Rassin | La Rive * Intercontinental Amstel | Amsterdam
Maastrichtse honing | Ster-anijs
Cuisinier & Sommelier |5| Dessert au fromage Rode port | Roquefort | Gekonfijte peer
Champagne
Limburgse appelstroop | Ceylon pijpkaneel Alba
Catz gin
Sterrenbonbon Hans van Wolde | Beluga ** | Maastricht
Sterrenbonbon Raoul Meuwese | De Hoefslag * | Bosch en Duin
Vijgen | Zwarte thee
Zure kers mascarpone bastognekoek
Crunchy Fruity praliné
Cuba Libre
Mandarijn | Speculaas | Ingendael kruidenbitter
Cuisinier & Sommelier |2| Entrée Riesling | Gebakken ganzenlever | Zwarte truffel | Rode bietjes
Whisky
Karamel | Gezouten popcorn
Sterrenbonbon François de Potter | La Trinite * | Sluis
Mokka | Sinaasappel | Kardamom | Puur
Sushi | Zoetzure komkommer | Rijstwijnazijn | Wasabi
Vlierbessenbloesem
Tahiti vanille | Nougatinekrokant
* Limited Edition | Winnaar
Marokkaanse munt | Kalamansi
Lavendel | Abrikoos
Sterrenbonbon Niven Kunz | NIVEN * | Rijswijk
Crème brûlée
Karamel | Zwarte peper | Zeezout
Yuzu | Pandan
Sterrenbonbon Alex Clevers | Vivendum * | Dilsen-Stokkem (België)
Limburgse koffie
Karamel | Gezouten pinda
Cuisinier & Sommelier |4| Plat Cabernet-Sauvignon | BBQ gegrilde entrecôte | Bearnaise
Mokka | Sinaasappel | Kardamom | Melk

Cuisinier & Sommelier

Vrijdag 14 oktober 2016 12:00
Wijn en chocolade .... de perfecte match verenigd in 5 unieke bonbons.

Na een succesvolle deelname aan de Belgische wijnbeurs "Winefair 2015" hebben la Fève en Winefair besloten de samenwerking verder uit te breiden. Vanuit deze samenwerking is er een speciale bonbondoos gecreëerd in het thema "Beleving van wijn & chocolade".

Als chocolatier werkt Geert-Jan samen met het la Fève team vanuit zijn chocolade atelier in Maastricht aan de beste bonbons en desserts. La Fève levert o.a. aan exclusieve toprestaurants en zo kwam hij op het idee om een chocolade menu te maken van klassieke Franse gerechten met een bijpassende wijn in een ge-airbrushte bonbon. Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp hoort een exclusieve wijn. Voor deze selectie deden we een beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera. Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen. Als resultaat van deze samenwerking van de Cuisinier & Sommelier collectie stellen we ons chocolade menu aan u voor.

 

Le menu au chocolat

*

Apéritif / Amuse

Champagne | Komkommer | Zeeuwse oester | Zeewater

*

Entrée

Riesling | Gebakken biologische ganzelever | Zwarte truffel | Rode bietjes

*

Entremet

Chardonnay | Saffraan | Oosterschelde kreeft | Venkel 

*

Plat

Cabernet-Sauvignon | BBQ gegrilde entrecôte | Bearnaise

*

Dessert au fromage

Rode port | Roquefort | Gekonfijte peer

 

De Cuisinier & Sommelier collectie is verkrijgbaar in ons chocolade atelier in Maastricht of in onze webshop. Klik hiervoor rechtsboven op de webshop!

Verder is de Cuisinier & Sommelier collectie verkrijgbaar in onze stand op de onderstaande beurzen.

  • Winefair Lanaken 28, 29 en 30 oktober 2016 (zowel in de stand als in de la Fève chocoladelounche)
  • Winefair Leuven 18, 19 en 20 november 2016
  • Winefair Antwerpen 26 en 27 november 2016
  • Winefair Gent 10 en 11 december 2016