Mokka | Sinaasappel | Kardamom | Melk
Mokka | Sinaasappel | Kardamom | Puur
Geroosterd maanzaad | Cassis
|1| Champagne | Komkommer | Oester | Zeewater
Sterrenbonbon Niven Kunz | NIVEN * | Rijswijk
Champagne
Marokkaanse munt | Kalamansi
Whisky
Sterrenbonbon Bas van Kranen | De Leuf * | Ubachsberg
Appelkruimel
|3| Chardonnay | Saffraan | Kreeft | Venkel
Sinaasappel | Kardemom | Espresso
Sterrenbonbon Rogér Rassin | La Rive * Intercontinental Amstel | Amsterdam
Sterrenbonbon François de Potter | La Trinite * | Sluis
|5| Rode port | Roquefort | Gekonfijte peer
Maastrichtse Kus - Bellini
Grey Goose Wodka | Bloedsinaasappel
Catz gin
Limburgse appelstroop | Ceylon pijpkaneel Alba
Tahiti vanille
Crème brûlée
Sterrenbonbon Sander Spruijt | De Burgemeester * | Linschoten
Karamel | Gezouten popcorn
Sterrenbonbon Dennis Middeldorp | Sense * | 's-Hertogenbosch
Limburgse koffie
Cuba Libre
Sterrenbonbon Raoul Meuwese | De Hoefslag * | Bosch en Duin
Karamel | Gezouten pinda
Sterrenbonbon Soenil Bahadoer | De Lindehof ** | Nuenen
|4| Cabernet-Sauvignon | BBQ gegrilde entrecôte | Bearnaise
|2| Riesling | Gebakken ganzenlever | Zwarte truffel | Rode bietjes
Lavendel | Abrikoos
Sterrenbonbon Hans van Wolde | Beluga ** | Maastricht
Vijgen | Zwarte thee
Karamel | Zwarte peper | Zeezout
Braxzz Porter 0,0% alc.
Sushi | Zoetzure komkommer | Rijstwijnazijn | Wasabi
Sterrenbonbon Alex Clevers | Vivendum * | Dilsen-Stokkem (België)
Crunchy Fruity praliné
Yuzu | Pandan
Maastrichtse honing | Ster-anijs
Vlierbessenbloesem
* Limited Edition | Winnaar
Tiramisu
Bio Andoa 70%
Zure kers mascarpone bastognekoek

Cuisinier & Sommelier

Vrijdag 14 oktober 2016 12:00
Wijn en chocolade .... de perfecte match verenigd in 5 unieke bonbons.

Na een succesvolle deelname aan de Belgische wijnbeurs "Winefair 2015" hebben la Fève en Winefair besloten de samenwerking verder uit te breiden. Vanuit deze samenwerking is er een speciale bonbondoos gecreëerd in het thema "Beleving van wijn & chocolade".

Als chocolatier werkt Geert-Jan samen met het la Fève team vanuit zijn chocolade atelier in Maastricht aan de beste bonbons en desserts. La Fève levert o.a. aan exclusieve toprestaurants en zo kwam hij op het idee om een chocolade menu te maken van klassieke Franse gerechten met een bijpassende wijn in een ge-airbrushte bonbon. Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp hoort een exclusieve wijn. Voor deze selectie deden we een beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera. Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen. Als resultaat van deze samenwerking van de Cuisinier & Sommelier collectie stellen we ons chocolade menu aan u voor.

 

Le menu au chocolat

*

Apéritif / Amuse

Champagne | Komkommer | Zeeuwse oester | Zeewater

*

Entrée

Riesling | Gebakken biologische ganzelever | Zwarte truffel | Rode bietjes

*

Entremet

Chardonnay | Saffraan | Oosterschelde kreeft | Venkel 

*

Plat

Cabernet-Sauvignon | BBQ gegrilde entrecôte | Bearnaise

*

Dessert au fromage

Rode port | Roquefort | Gekonfijte peer

 

De Cuisinier & Sommelier collectie is verkrijgbaar in ons chocolade atelier in Maastricht of in onze webshop. Klik hiervoor rechtsboven op de webshop!

Verder is de Cuisinier & Sommelier collectie verkrijgbaar in onze stand op de onderstaande beurzen.

  • Winefair Lanaken 28, 29 en 30 oktober 2016 (zowel in de stand als in de la Fève chocoladelounche)
  • Winefair Leuven 18, 19 en 20 november 2016
  • Winefair Antwerpen 26 en 27 november 2016
  • Winefair Gent 10 en 11 december 2016